Sarı Tungsten Oksit Uygulaması

Sarı tungsten oksit YTO görüntüsü

Tungsten trioksit, özel fiziksel ve kimyasal özelliklerinden dolayı günlük yaşamda birçok amaç için kullanılır.

Seramik

W03'ün nano-tozu, varistor seramikleri, seramik kapasitörler, ışık (elektrik) renkli seramik film, gaz algılama seramikleri, fotokatalitik bozunma seramik membran, pil elektrot seramik malzemeleri, mikrodalga emici seramik film, yeni yüksek sıcaklık termoelektrik seramikler Birçok kimyasal, enerji, elektrik ve diğer alanlarda büyük potansiyele sahip fonksiyonel seramikler ve seramik filmler.

Boyacı Acentesi

Tungsten oksit renklendirici ajan, uygulandığı alt tabakaya yakınlık gösteren renkli bir maddedir. Boya genellikle sulu bir solüsyonda uygulanır ve elyaf üzerindeki boya haslığı arttırmak için bir mordant gerektirebilir.

Tartarik asit

Tartarik asit, çoğu bitkide, özellikle de üzümde doğal olarak bulunan beyaz kristalimsi bir organik asittir. Tartar kremi olarak bilinen tuz, potasyum bitartrat, şarap yapma sürecinde doğal olarak gelişir. Genellikle sodyum bikarbonat ile karıştırılır ve gıda hazırlamada kabartma ajan olarak kullanılan fırın tozu olarak satılır. Asitin kendisi gıdalara anti oksidan olarak eklenir ve kendine özgü ekşi tatını verir. Tartarik, bir alfa-hidroksi-karboksilik asittir, asit özelliklerinde diprotik ve aldariktir ve süksinik asidin bir dihidroksil türevidir.

Akıllı Pencere

Akıllı cam veya değiştirilebilir cam (aynı zamanda akıllı pencereler veya bu uygulamalardaki değiştirilebilir pencereler), ışık iletim özellikleri voltaj, ışık veya ısı uygulandığında değişen cam veya camdır. Genellikle, cam yarı saydamdan şeffaf hale geçer; ışığın bazılarının (veya tümünün) dalga boylarını engellemesinden, ışığın geçmesine izin vermek için değişir. Akıllı cam teknolojileri, elektrokromik, fotokromik, termokromik, asılı parçacık, mikro-kör ve polimer dağılmış sıvı kristal cihazları içerir. Binaların zarfına yerleştirildiğinde, akıllı cam, ısıtma, klima ve aydınlatma maliyetlerinden tasarruf etme ve motorlu ışık ekranları veya perde veya perdeleri kurma ve bakım masraflarından kaçınma özelliği ile iklim adaptif bina kabukları oluşturur. Blackout akıllı cam, morötesi ışının% 99.4'ünü engeller; kumaş solması azalır; SPD tipi akıllı camlar için, bu, düşük emisyonlu kaplamalarla birlikte başarılır.
WO3 Akıllı Pencere

Yapı sektörü

İnşaat, bir bina veya altyapı inşa etme işlemidir. Büyük ölçekli inşaat, birden fazla disiplin arasında işbirliği gerektirir. Bir mimar normal olarak işi yönetir ve bir inşaat müdürü, tasarım mühendisi, inşaat mühendisi veya proje yöneticisi onu denetler. Bir projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için etkili bir planlama şarttır. Söz konusu altyapıyı tasarlama ve yürütme ile uğraşanlar, imar gereksinimlerini, işin çevresel etkilerini, başarılı çizelgeleme, bütçeleme, şantiye güvenliği, yapı malzemelerinin ulaşılabilirliği ve taşınması, lojistik, halka verdikleri rahatsızlıktan dolayı düşünmelidirler. Inşaat gecikmeleri ve teklif verme vb. En büyük inşaat projelerine megaproject olarak geçmektedir.

Radyasyondan Koruyucu Kıyafetler

Radyasyondan korunma olarak da bilinen radyasyondan korunma, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) tarafından "İnsanları iyonize radyasyona maruz kalmanın zararlı etkilerinden korunması ve bunun gerçekleşmesi için araçlar" olarak tanımlanmaktadır. İyonize radyasyon endüstride ve tıpta yaygın olarak kullanılır ve önemli bir sağlık tehlikesi oluşturabilir. Canlı dokuda, cilt yanıkları ve yüksek pozlarda radyasyon hastalığı ("doku" ya da "deterministik" etkiler olarak bilinir) ve düşük maruz kalmalarda istatistiksel olarak artmış risk ("stokastik etkiler") oluşturan mikroskopik hasarlara neden olur. Bazı durumlarda radyasyondan korunma giysileri gereklidir.

Fotokatalist

Fotokatalizma, bir katalizör varlığında bir fotoreaksiyonun hızlandırılmasıdır. Katalizli fotolizde ışık, adsorbe edilmiş bir substrat tarafından emilir. Fotojen hale getirilmiş katalizörde, fotokatalitik aktivite (PCA), katalizörün, ikincil reaksiyona girebilen serbest radikalleri (örneğin hidroksil kökleri: OH) üreten elektron-delik çiftlerini oluşturma kabiliyetine bağlıdır. Pratik uygulaması titanyum dioksit ile su elektrolizinin bulunmasıyla mümkün olmuştur. Ticari olarak kullanılan işleme, gelişmiş oksidasyon prosesi (AOP) denir. AOP yapılabilecek çeşitli yollar vardır; Bunlar TiO2'yi veya hatta UV ışığını da içerebilir (ancak zorunlu değildir). Genel olarak belirleyici faktör, hidroksil radikalinin üretimi ve kullanımıdır.

Denitasyon Katalizörü

Ana aktif madde olarak tungsten trioksit, kükürt giderme katalizörü taşıyıcıları üzerine eşit olarak dağılır; reaksiyonun aktivasyon enerjisini düşürebilir; Dahası, tungsten trioksit, sertleştirme katalizörü zehirlenmesini hafifletebilir ve anti-sinterleme kabiliyetini iyileştirebilir ve böylece kükürt giderme etkinliğini ve etkinliğini artırabilir.

Kükürt Giderme Katalizörü

Denitasyon katalizörü nano-titanyum dioksit, titanyum dioksit tungsten trioksit, vanadyum pentoksit katkılı tozdur. Katalizör tozu, paslanmaz çelik bir levha, seramik, cam elyaf baz malzeme üzerinde desteklenebilir ve daha sonra nihai olarak bütün denitasyon reaktörünün kompozit ile birleştirilmesi için bir plaka, oluklu petek veya levha şeklinde şekillendirilebilir.

Gaz Sensörü

Bir gaz dedektörü, bir bölgedeki gazların varlığını tespit eden, genellikle bir güvenlik sisteminin parçası olarak kullanılan bir cihazdır. Bu tür ekipman, gaz kaçağını tespit etmek ve bir kontrol sistemi ile arayüz oluşturmak için kullanılır; böylece bir proses otomatik olarak kapanabilir. Bir gaz dedektörü, sızıntının meydana geldiği bölgedeki operatörler için bir alarm sesi çıkararak onlara bırakma fırsatı verir. Bu tür cihazlar önemlidir, çünkü insanlar veya hayvanlar gibi organik hayata zararlı olabilecek birçok gaz bulunmaktadır. Gaz dedektörleri, yanıcı, yanıcı ve toksik gazları ve oksijen tüketimini saptamak için kullanılabilir. Bu tip cihaz endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır ve üretim tesislerini ve fotovoltaik gibi gelişmekte olan teknolojileri izlemek için petrol hatları gibi yerlerde bulunabilmektedir. Yangın söndürme alanında kullanılabilirler.

Quantum Dot Malzemeleri

Kuantum noktaları (QD), üç uzamsal boyutta da elektronları veya elektron deliklerini sıkı sıkıya sınırlayan nanoküre yarı iletken aygıtlardır. Bunlar, kolloidal sentez, plazma sentezi veya mekanik imalat dahil olmak üzere çeşitli olası yollarla yapılabilir. "Kuantum nokta" terimi Mark Reed tarafından 1988'de hazırlandı.

Güneş pili

Bir güneş pili veya fotovoltaik hücre, ışığın enerjisini fiziksel ve kimyasal bir fenomen olan fotovoltaik etki ile doğrudan elektriğe dönüştüren bir elektrikli cihazdır. Bu, fotoelektrik hücrenin bir formudur, akım, voltaj veya direnç gibi elektriksel özelliklerin ışığa maruz kaldığında değişen bir cihaz olarak tanımlanır. Güneş pilleri, güneş paneli olarak da bilinen fotovoltaik modüllerin yapı taşlarıdır. Güneş pilleri, kaynağın güneş ışığı veya yapay ışık olmasına bakılmaksızın fotovoltaik olarak tanımlanır. Bunlar, ışığı veya görünür menzilin yakınında bulunan diğer elektromanyetik ışınımları algılayan veya ışık yoğunluğunu ölçen bir fotodetektör (örneğin, kızılötesi dedektörler) olarak kullanılırlar.
Solar Cell

Elektrokromik İnce Film

Elektrokromizm, elektrokromik materyallerde elektrokimyasal redoks reaksiyonlarına neden olmak için yük patlamalarıyla renk değişimini değiştiren bazı malzemeler tarafından görüntülenen bir olgudur. Spesifik uygulamalara bağlı olarak, çeşitli malzemeler ve yapılar elektrokromik cihazlar oluşturmak için kullanılabilir. Geçiş metali oksitleri, elektrokromizm alanında çeşitli ilginç özelliklere sahip geniş bir malzeme familyasıdır. Bunların arasında, tungsten oksit (WO3), elektrokromik pencere veya akıllı cam üretiminde ve en son olarak, ambalaj üzerine entegre edilmiş sahtecilik önleme sistemleri olarak kağıt alt tabakadaki elektrokromik görüntülerin üretiminde kullanılan, en kapsamlı olarak incelenen materyal olmuştur.

Fotokromik İnce Film

Fotokromik mercekler, yeterli yoğunluğa ve en yaygın olarak ultraviyole (UV) ışınımın spesifik ışık türlerine maruz kalmayla koyulaştıran optik lenslerdir. Aktive edici ışık yokluğunda mercekler net durumuna geri dönerler. Fotokromik mercekler cam, polikarbonat veya başka bir plastikten yapılabilir. Bunlar esasen parlak güneş ışığında koyu renkte olan gözlük camlarında kullanılır, ancak düşük ortam ışığı koşullarında nettir. Parlak ışığa maruz kaldıklarında yaklaşık bir dakika içinde belirgin bir şekilde koyulaştırırlar ve temizlenmesi biraz daha uzun sürebilirler. Bir dizi net ve karanlık ışık geçirgenliği mevcuttur; Bir üretici,% 87'den% 20'ye, ve% 45'ten% 9'a düşen bir transmittansla bir cam yapıyor.