Sarı Tungsten Oksit Seramik Renklendirici

Tungsten trioksit fotoğrafı

Sarı tungsten oksit, zengin sarı nedeniyle, genellikle seramik renklendirici olarak kullanılır. Tungsten trioksit veya YTO olarak da bilinen sarı tungsten oksit, eğik simetrik katmanlı yapıya sahip sarı bir toz veya kristaldir; Oda sıcaklığında, taze tungsten trioksit parlak sarı renkte görünür ve oksijen içeriğinin değişmesi ile değişir; Sarı tungsten oksit ile su ve havadaki oksijen arasındaki reaksiyon bir süre havada kaldıktan sonra renkleri sarı yeşil veya yeşil renkte olacaktır; Ayrıca, ısıtıldığında tungsten trioksitin sarısı turuncu haline dönecektir.

Sarı tungsten oksit seramik renklendirici, seramik endüstrisinde iki ana kullanıma sahiptir, biri renklendirici bir maddedir; Diğeri, sır ve kristalize camı yükselten kristalleştirme maddesinin kristalleştirilmesi için kullanılır (kendisi sırlı bir opaklaştırıcı madde olabilir). % 5-25 içeriğini alan kahverengi kristal halinde sır bileşimi içindeki tungsten trioksit; Buna ek olarak tungsten trioksit, mavi kristalin sır tabakasının% 20-30'unu oluşturmuştur.

Seramik renklendiriciler çoğunlukla inorganik oksitlerdir, örneğin:
1. Beyaz magnezyum karbonat, alüminyum oksit, kalsiyum borat, titanyum oksit, çinko oksit, arsenik asit, antimon oksit, seryum bileşikleri ve metalik gümüş;
2. Gri - Platin, iridyum, rodyum, paladyum, rutenyum, osmiyum çözünür tuzlar, antimon trioksit ve iridyum oksit;
3. Mürekkep - demir oksit, krom, kobalt, manganez, nikel ve diğer karışımlar, pirrolusit, iridyum trioksit vb .;
4. Sarı - titanyum oksit, rutil, baryum stannat, kromik asit, kurşun kromat, kadmiyum sülfür, altın sülfür, altın vb .;
5. Turuncu - rutil, demir titanat, bazik kurşun kromat, krom, uranyum sanı ve kadmiyum sülfür.