Sarı Tungsten Oksit Üreten Mikroemülsiyon Yöntemi

Sarı tungsten oksit fotoğrafı

Sarı tungsten oksit üreten mikroemülsiyon yöntemi, hammadde olarak amonyum tungstat solüsyonu kullanarak, süper emülsiyon haline getirme işlemlerinden sonra yüzey aktif cismiyle emülsiyon haline getirilir, tepkimeye girip çökeltmek için hidroklorik asit ve sülfat gibi kuvvetli asit ilave eder. Santrifüj çökelticilerden sonra çökelticileri solventle temizleyin, kuruduktan sonra sarı tungsten oksit elde edebilirsiniz.

Mikroemülsiyon yöntemi, yüzeysel emülsiyon rolünde mikro-kabarcıkta çekirdeklenme, birleşim, aglomerasyon, nano parçacıklar elde etmek için ısıl işlemle monomispers partiküller ve arayüz ile karakterize edilen iki çeşit karışmayan solventin oluşmasıdır. Ⅱ ~ Ⅵ yarı iletken nanoparçacıklar bu yöntemle hazırlanır.

Mikroemülsiyon yöntemi genelde şeffaf, homojen, termodinamik bakımdan dengeli yüzey aktif maddeler, yardımcı yüzey aktif maddeler, yağ ve sudan oluşan sistemden oluşur ve mikroemülsiyonların değişimi yoluyla küçük "havuz" da kimyasal reaksiyonu gerçekleştirebilir. Mikro emülsiyon parçacıklarının oluşumu ile çevrilen tek bir moleküler katman arayüzünden oluşan sarı tungsten oksit, yüzey aktif madde ve yardımcı sürfaktan mikroemülsiyon yöntemi hazırlığı, boyut birkaç ila on santimetre nanometre arasında kontrol edilebilir.

Mikroemülsiyon yönteminin sürfaktan maliyeti pahalı, tepki verme süreci karmaşıktır, bu nedenle endüstriyel üretim yerine araştırma enstitüsünde ve laboratuarda yaygın olarak kullanılmaktadır.